A cosplaytől a Marson át a Negyedik Birodalomig

Merras, 10 szeptember 2012, A cosplaytől a Marson át a Negyedik Birodalomig bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Categories: SFportal Meetup

A nyári szünetet követően újult erővel támad az SFportal Meetup, ahol továbbra is érdekes témákkal várunk Titeket.

Zentay Zsuzsanna, alias Licorne a hazai cosplay közösség egyik legismertebb tagja, számtalan jelmezt viselt már, rengeteg külföldi cosplay találkozón is megfordult, díjakat is nyert, itthon pedig szervezőként és műsorvezetőként is megjelenik különféle rendezvényeken. (Facebook oldala itt található.) Hogy miért jó cosplayezni, mivel jár ez a szenvedély, és miféle bajnokságok vannak ebben a témában, arról is beszél a Meetupon.

Dr. Galántai Zoltán már többször tartott előadást nálunk, most azonban e-könyv bemutatóra érkezik hozzánk. Tíz éve jelent meg A Negyedik Birodalom című regénye, ami a héten átdolgozott, elektronikus kiadásban jelenik meg. Második világháború, emberkísérletek, náci repülő csészealjak, alternatív titkos történelem, és egy színfalak mögötti háború – a történet még most is épp olyan izgalmas és hátborzongató, mint első megjelenése idején. A szerzőt Csordás Attila, az eKönyv Magyarország ügyvezető igazgatója interjúvolja – a beszélgetés után e-könyv olvasóval érkező látogatóink pedig 1290 Ft-os áron meg is vásárolhatják a kötetet, amibe névre szóló dedikálás is kerül.

Alig pár hét alatt több, mint 200.000 Ft gyűlt össze az Űrcsilliárdos című sci-fi regény kiadására. Dragon György, alias Gyu úgy döntött, hogy közösségi finanszírozással szedi össze első kötetének kiadási költségeit. A Gamestar szerkesztője beszél magáról a regényről, meg arról is, hogy miképp lehet a leendő olvasótábor segítségével, a kiadók kihagyásával megjelenni. (Az Űrcsilliárdos blogja itt található.) Turcsán Tamás, a gyűjtésnek otthont adó Indulj.be oldal alapítója pedig magát a közösségi finanszírozást mutatja be.

Az űrkutatás alig hatvanéves történetéhez számos kutatás, felfedezés és médiaesemény kapcsolódik. Az emberi kíváncsiság mindig is kicsit messzebbre tette a céljait, mint amit el tudott érni – ilyen a Mars meghódítása is. A NASA Curiosity-je többhónapos utazását követően csak nemrég landolt a vörös óriáson, páran már költözni szeretnének. Kinorányi Dávid előadásában a Mars One projectről és arról a csapatról beszél, mely 2023-ra a planéta első lakói lehetnek.

You must be logged in to post a comment.

Szólj hozzá!

Név

E-mail (rejtett)

Website