SFportal Meetup – egy új sci-fi rendezvénysorozat

miyazaki jun, 14 április 2009, No comments
Categories: SFportal Meetup
Tags:

Az SFportal stábjával úgy döntöttünk, hogy újból rendezvényszervezésre adjuk a fejünket – de most egy kicsit másképp, mint a korábbi években. Idén nem sokszázfős nagyrendezvényben és külföldi színészvendégekben gondolkodunk elsősorban (bár azért ez is terítéken van), hanem egész évben, folyamatosan szeretnénk kéthavi rendszerességgel kisebb, ám annál érdekesebb találkozókat szervezni.

A mintát a Budapest New Tech Meetup adta, ami ugyan nem sci-fi rendezvény (azonban meglepően sokszor kerül elő scifis téma is rajta), hanem elsősorban technológiai, mégis, szerintünk adaptálható a mi általunk imádott tematikára is.

A New Tech Meetup egy havi találkozó, nem hosszabb egy-másfél óránál – ám annál izgalmasabb és pörgősebb. Havonta 4-6 előadás pörög le ez alatt a másfél óra alatt, egyenként nem hosszabbak 5-10 percnél. Mégis, ennyi idő alatt fel lehet dobni egy-egy érdekes témát, lehet boncolgatni, akár megoldást is mutatni egy fontos kérdésre.

A Meetup, amellett, hogy pörgős és izgalmas, interaktív is: az előadásokat követő kérdezz-felelekben lehet még tovább vesézni egy témát. Majd pedig az előadások után össznépileg, vagy épp kis csoportokba verődve lehet elmélkedni az élet nagy kérdéseiről, meg a negyvenkettőről.

Úgy gondoltuk, hogy mi bizony csúnyamód ellopjuk ezt a formátumot, és megpróbáljuk alkalmazni a sci-fire is. Legyen az irodalom, játék, film, tévé, tudomány – bármi egyéb, ami kapcsolódik a sci-fihez. Összefogtunk néhány, a saját területeiken jó szakértővel, néhány gyakorlott Meetup előadóval és a frissen nyílt Főnix Klubbal is, hogy megcsináljuk ezt a rendezvény sorozatot.

Az első alkalomra 2009. április 23-án, csütörtök este 19:00-kor kerül sor a Főnix Klubban (1061. Budapest, Paulay Ede u. 5.). A BELÉPÉS INGYENES!

A következő napok bejegyzéseiben egyfelől, megírjuk a pontos programot, másfelől viszont feltöltünk néhány olyan New Tech Meetupos videót is, ami egy scifi rajongónak is érdekes lehet, és ami jelzi azt is, hogy tőlünk mire számíthattok. Iratkozzatok fel tehát az RSS feedünkre vagy jobb oldalt a napi hírlevelünkre – és gyertek el minél többen az SFportal Meetupra!

You must be logged in to post a comment.

Szólj hozzá!

Név

E-mail (rejtett)

Website